Partnereim a Pénzmesék akciójában – Bán Annamari

Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.

Annamari hozzám hasonlóan elsősorban anyuka. A gyerekek a mindene, így is bánik velük: kedves, tüneményes, türelmes, végtelenül intelligens. Az “anyukasága” az, ami miatt olyan jó angol tanár is. Meg ez az, ami miatt a Pénzmesék akciójában is első szóra benne volt. 

Bán Annamarival találkozni egy élmény: a kedvessége, mosolya azonnal magával ragad mindenkit. Ez nem véltelen, angoltanráként gyerekeken “edződött”. Amikor hallott a tervemről, hogy a Pénzmesék és az otthoni pénzügyi nevelés ügyét szeretném némi összefogással népszerűsíteni, egy másodpercet sem habozott, és azonnal csatlakozott. Hogy tudd, ki ő, mi ő, és miért vagyok annyira oda, hogy köztünk van, elmondja ő maga.

Bán Annamari, az Angol falatkák megalkotója is csatlakozott a Pénzmesék akciós csapatához.
foto: Facebook

Bán Annamari vagyok, két gyermek édesanyja, angol nyelvtanár, a Nevelj kétnyelvű gyereket! blog alapítója, az Angol Falatkák megalkotója.

Lányom születése után egy hatalmas kalandba vágtam bele, amire itthon akkor még kevés példa volt: bevittem az otthonunkba második nyelvként az angolt úgy, hogy én is használtam vele, és igyekeztem őt minél gazdagabb angol nyelvű környezettel is körülvenni. Miután megmutatkozott, hogy valóban van értelme, és ő, majd később az öccse is bátran beszélik és valóban használják a nyelvet, létrehoztam a ketnyelvugyerek.hu weboldalt, hogy más szülőket is segíthessek. Mára már egy szuper közösség épült a blog köré, sok olyan tudatos szülő cserélhet tapasztalatot, szerezhet inspirációt, akinek fontos, hogy gyermeke már kicsi korában elkezdjen ismerkedni egy második (esetleg harmadik) nyelvvel. Ők hiszik azt, amit én is: a kisgyerekek másképp “tanulnak” nyelveket, épp ezért érdemes kihasználni az első éveket.

Küldetésem, hogy nekik támogatást nyújtsak, és segítsek minél élvezetesebbé tenni az otthoni, nyelvekkel való játékot. (Bizony, ez játék és természetes nyelvhasználat, nehogy az iskolai nyelvtanuláshoz hasonlítsd!) Hiszem, hogy minden kisgyereknek joga van megtapasztalni azt az örömforrást, amit nyelvekkel való ismerkedés jelent, és azon dolgozom, hogy ti is megtapasztalhassátok: a nyelvelsajátítás feledhetetlen élmény lehet a gyerekeknek, amellyel olyan kapuk is feltárulnak előttük, amelyek máshogyan nem nyithatók meg, és amely életre szóló pozitív nyomot hagy bennük.

A blogon sok szülő kért tanácsot, így a legfontosabb tapasztalatokat és ötleteket egy könyvben összegeztem. Idén pedig konkrét játékokat vehetnek kézbe azok, akik szeretnék az állatok birodalmába játékosan bevezetni gyermeküket angolul: az Angol Falatkák Animals csomagját (melyet most az akcióban résztvevők kedvezményesen vásárolhatnak meg).  

Ma a köztudatban a pénzzel kapcsolatban is legalább annyi tévhit él, mint a korai másodiknyelv-elsajátítással kapcsolatban. Csilla akcióját és a Pénzmeséket azért támogatom, mert édesanyaként szeretném, ha a jövő generációja másképp vélekedne a pénzről, szeretném, ha tudatosabban bánna vele és okosan használná fel. Az erre való játékos nevelést pedig érdemes mihamarabb elkezdeni, csakúgy, mint a nyelvekkel való ismerkedést.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..