Pénzügyi nevelés az oviban

Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.

Kedves Óvónénik, nagycsoport végére már megérik a helyzet az óvodai pénzügyi nevelés elkezdésére… 🙂 

ovis_penzugyi nevelesAz a helyzet, hogy a pénzügyi nevelés igazi terepe a családi otthon. Ismerve azonban a magyar pénzügyi kultúra és pénzügyi intelligencia lehangoló helyzetét, nem árt, ha már az óvoda, iskola is besegít, ahol amikor és ahogyan csak tud. Természetesen mindezt játékos formában, készségek fejlesztével párhuzamosan.

Nagycsoport végére, az iskolaérettség közeledtével már van annyira szilárd a gyerekek számfogalma, hogy a számolgatós feladatokkal is elboldoguljanak. (Amelyikkel mégsem, azt le lehet egyszerűsíteni, vagy akár át is lehet ugrani.)

Tervezünk azonban egy sokkal átfogóbb segítséget is: egy komplett óvodai oktatócsomagot, amelyben külön óvodai alkalmazásra fejlesztünk mesekönyvet, foglalkoztatót és különféle taneszközöket is. (Erre még egy kicsit várni kell, de már dolgozunk rajta.)

Az oktatócsomagot természetesen tesztelni is szeretnénk, így mikor már olyan állapotba kerül (idővel), hogy demodarabokat tudunk küldeni, várjuk az érdeklődő óvodapedagógusok jelentkezését is. Mihelyst megnyílik a jelentkezés lehetősége az óvodai pénzügyi nevelés új eszközeinek tesztelésére, azt közzétesszük hírlevélben. (Már csak ezért is érdemes feliratkozni. 🙂 )

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .