Pénzügyi intelligenciát csiszoló játékok – a bűvös kocka

Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.

Nem, nem azért ajánlgatom a bűvös kockát, mert tavaly olyan hangos volt tőle a világ – lévén a kocka 40, megalkotója, ifj. Rubik Ernő 70 éves lett. Egyszerűen azért, mert a bűvös kocka pénzügyi intelligenciát csiszoló játék, és mint ilyen, stabil helyet érdemel minden gyerek játékpolcán.

Pénzügyi intelligenciát csiszoló játékok – 1. rész

Már csak azért is a bűvös kockával nyitom a sort, mert magyar játék, ráadásul világhírű.

Majdhogynem azt lehet rá mondani, hogy életkortól függetlenül lehet vele játszani – bár a logikájához nem árt minimum 7-8 éveseknek lennünk (ha tehetségesek vagyunk logikai gondolkodás terén), ezért cserébe viszont élethosszig lehet játszani.

Hogyan csiszolja a pénzügyi intelligenciát a bűvös kocka? Pénzügyi intelligenciát csiszoló játékok - a bűvös kocka

Hát úgy, hogy a logikus gondolkodás képességére nemcsak matek órán, hanem a pénzügyeink kezelésének terén is nagy szükségünk van. Erre példa, amikor tervezünk, amikor érvelünk egy szerződéskötéskor (legyen az munkaszerződés, vagy biztosítási szerződés), vagy éppen amikor meghozunk egy-egy vásárlási döntést.

Ugyanígy jó a bűvös kocka a térbeli intelligencia fejlesztésére is – ami első blikkre nem sok közöset mutat a pénzügyekkel, de ez csak a látszat. A téri-vizuális intelligencia ugyanis szoros kapcsolatban áll a kreatív gondolkodás képességével is – az pedig bármikor jól jön, különösen pénzügyi problémák megoldása esetén.

Összegezve: a bűvös kocka nem magát a pénzügyi intelligenciát fogja csiszolni, ellenben egy halom olyan készséget és képességet igen, amely része a pénzügyi IQ-nak. (Amelyet éppen most készülök gyerekeknél is megmérni… Hogyan és mikor? Itt elolvashatod!›››)

Van már bűvös kockája a gyereknek?

Ha nincs, akkor szerintem megvan a következő ajándékötlet… 🙂

Ha van, akkor szerintem szerezz be még egyet – Magadnak is. (Nem árt Neked sem valami agyzsibbasztó kikapcsolódás. 🙂 ) Aztán pedig versenyezhettek, ki forgatja ki hamarabb a kockát. 🙂

Játsszatok minden nap pénzügyeket! 

🙂 Csilla 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..