Hogyan játsszuk, ami nincs? – Cashflow for Kids

Cashflow for Kids - KIDS Klub
Kép: cashflowklub.hu
Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.

A Cashflow for Kids társasjáték nálunk is nagy kedvenc. Csakhogy nekem mázlim volt vele: mikor a kiadó kisöpörte a raktárát, még éppen megcsíptem az utolsó darabok egyikét. A Cashflow for Kids társast pedig azóta sem lehet kereskedelmi forgalomban kapni. Valamiért a kiadó nem hajlandó kiadni. Így aztán, ahogyan azt már a múlt heti takarékoskodásra szoktató játékokról szóló blogbejegyzésemben írtam, ma már maximum aukciós oldalakon lehet használt darabokat kapni. (Már ha valaki hajlandó eladni.) Úgyhogy meg is kaptam a kérdést: hogyan játsszunk olyan játékkal, ami nincs is? 

Cashflow for Kids – miért jó? 

 

Miért ajánlok mégis egy olyan játékot, amit kapni sem lehet? Egyszerű: azért, mert jó.

Bővebben:

Cashflow for Kids - KIDS Klub
Kép: cashflowklub.hu

azért, mert

  • kifejezetten gyerekeknek szól
  • komplexen mutatja meg a személyes pénzügyeket, tehát nemcsak egy területre (pl. takarékoskodás, vagy befektetések) koncentrál, hanem átfogóan, rendszerbe helyezve kell forgatni a pénzt a játék során
  • mégis egyszerű alapelvek mentén működik – ezért már 6 éves kortól játszható

Egy hátránya azért van: éppen a sokrétűsége, komplexitása miatt a kisebbek hamar elveszíthetik a fonalat. Ezt a problémát azonban a magyar kiadó (pontosabban a szakmai lektorálást végző Sallay Katalin, aki a Cashflow játékvezető képzést is kidolgozta) egy szuper ötlettel áthidalta: a Cashflow for Kids játékhoz összeállítottak egy olyan lapot, amin áttekinthetően lehet jegyezni a játék állását. Ráadásul még egy kis segítséget is kaphat a gyerek, higy minden tuti legyen…

 

Cashflow for Kids – van is, meg nincs is… 

 

Bár valóban nem lehet már kapni boltban (még webboltban sem), azért nemcsak a használt darabokra vagyunk utalva. Van olyan hely, ahol hozzá lehet férni a játékhoz is, meg az értő segítséghez is. Az országban többen is foglalkoznak azzal, hogy Cashflow for Kids játékpartikat, foglalkozásokat tartanak képzett-végzett Cashflow játékvezetőként. Az egyik ilyen hely Budapesten, a Corvin téren található – mégpedig Cashflow Klub néven. Dr. Sárfalvi Krisztina Cashflow játékvezetői végzettséggel és nem kis gyakorlattal várja a gyerekeket egy-egy ilyen foglalkozásra, játékra. Ráadásul a KIDS Klub a 6-8 évesek számára ingyenes. 🙂 (Ha van nagytesó is, akkor neki a 9+ éveseknek tartott JUNIOR Klub való.) A kisebbeket minden hónap első szombatján várja Kriszta.

Hogy mi történik a Cashflow Klub háza táján, már csak azért is érdemes figyelni, mert Krisztával még törjük a fejünket néhány érdekesnek ígérkező projekten, ami mind építeni fogja az egész család pénzügyi intelligenciáját.

A Cashflow Klubról itt találsz még több információt. ›››

 

Élményekkel és játékkal teli pénzügyeket az egész családnak! 

 

🙂 Csilla 🙂 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .