Régi játékok leporolva – bingo játék

Bingo - képességfejlesztés a pénzügyi intelligencia fejlesztésében
Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.

Tudom, ezen a néven, hogy bingo, nem igazán ismert a játék. De ha úgy mondom, hogy “Keresd a piros autókat!”, úgy már biztosan ismerős.

Bingo – a képességfejlesztő játék

 

A bingo az a játék, amikor egy bizonyos részletet próbálunk meg felfedezni minél többször a környezetünkben. Ha pl. az a feladat, hogy számoljuk meg az erdei kirándulásunk során hány szederbokorBingo - képességfejlesztés a pénzügyi intelligencia fejlesztésében esik az utunkba, vagy az autópályán hány darab fekete autó jön velünk szembe, akkor is éppen bingot játszunk.

Kisebbeknél lehet annyi segítséget adni, hogy előre elkészítünk egy ún. bingolapot, amelyre rá vannak ragasztva, vagy le vannak rajzolva azoknak a tárgyaknak a képei, amelyeket a gyereknek keresnie kell. Ő pedig a képek mellett strigulázza, hogy éppen miből mennyit fedezett fel. (Bevásárlás közben is remekül alkalmazható a gyerek figyelmének lekötésére, ahogyan arról az eznemjatek.com blogján korábban már írtam.)

Miért jó a bingo? 

 

Először is azért, mert a koncentrációs képességet fejleszti. Másodszor azért, mert ennek a képességnek a megfelelő fejlettsége az iksolaérettség egyik feltétele is. Harmadszor pedig azért, mert a pénzügyileg intelligens emberek számára is hasznos képesség ez: a pénzügyek nemritkán komoly figyelmet igényelnek. Észnél kell lenni, amikor pl. hitelszerződést olvas az ember fia/lánya, hogy mibe megy bele, ha aláírja, és akkor is, amikor kiszámolgatja, hogy legrosszabb esetben mekkora törlesztőrészletei lehetnek a futamidő alatt. Ugyanígy koncentrálni kell akár az elejtett félszavakra, félmondatokra is, amikor pl. egy pénzügyi tanácsadóval, vagy biztosítási üzletkötővel beszélgetünk: sosem lehet tudni, miből derül ki egy-egy számunkra kevésbé előnyös feltétel.

A pénzpedagógus (köz)beszól: 

Én személy szerint ebből gyakorlatilag már sportot űzök. A biztosítósunk szerintem engem sem szeret emiatt kifejezetten, de a férjem tuti nem tartozik a kedvenc ügyfelei közé. 🙂 Pedig mi nem “szívatni” akarjuk szegényt. Egyszerűen csak belekérdezünk a sablonszövegbe, hogy kiderüljön, mi is van egy-egy ajánlott biztosítási konstrukció hátterében. Szóval nem azért csináljuk, mert élvezzük, ha megizzasztjuk az üzletkötőt, egyszerűen védjük a pénzünket. 

 

Bingózzatok nagyokat! 

 

🙂 Csilla 🙂 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .